Ons process start met een design

Voor we beginnen schetsen we

We gaan met mensen in gesprek om erachter te komen wat ze willen zien. Wat ze missen en wat er uniek aan is. We proberen altijd speciale vormen te creëren die niet standaard in de winkel te vinden zijn. Maar voor we beginnen maken we tekenen en overleggen we goed wat we van plan zijn zodat je een duidelijk beeld hebt van wat we gaan maken. 

Smelten en Gieten

Handgemaakte sieraden beginnen door een met een gietijzer een ruwe vorm te maken. Hierna wordt deze vorm gewalst, verhit en gezaagd. Dit alles gebeurt onder hoge temperaturen om scheuren en kerven te voorkomen. 

Vijlen

Verder vijl ik met een grote vijl het sieraad verder in model. Hierbij zorg ik dat ik mijn model er al goed in heb zitten en ga ik de kanten waar ik na het buigen van mijn ring niet goed bij kan alvast schuren en polijsten. Nu kan ik mijn ring op maat buigen.  

Zetten

Tot slot wordt de zetkast geplaatst en wordt de steen gezet met behulp van een zetstaal en een hamer. Als de steen gezet is kan ik mijn ring helemaal afwerken en is hij klaar. 

Als je iets gemaakt wilt hebben, vertel ons dan in detail wat je misschien wilt. Wij sturen u een schets en hoeveel het kost.